Přesunout na hlavní obsah

Vybudovat značku. Výzva pro nového ředitele farmy Bemagro

We started the new year thematically

Richard Tintěra je ředitel Farmy Otročín a šéfuje i celé zemědělské divize skupiny HOPI Holding. Právě pod něj spadá farma Bemagro, která hledá svého nového ředitele. Zeptali jsme se ho proto, jak na farmě vypadá běžný den a jaké výzvy nového ředitelé čekají.

Richarde, farma Bemagro patří do skupiny HOPI Holding teprve jeden rok. Co se za tu dobu změnilo?

Zásadní bylo nastavit novou firemní vizi, jakým směrem se bude farma ubírat. Zároveň bylo potřeba stabilizovat finanční situaci farmy a motivovat management na proces postupných změn.

Povedlo se zvýšit užitkovost a z Bemagra udělat druhého největšího producenta biomléka v České republice. Taky jsme dramaticky zvýšili kvalitu mléčných výrobků a modernizovali procesy v živočišné výrobě o moderní technologie a mnoho dalšího. Je toho skutečně dost a rozhodně nekončíme.

Jaké máte s farmou plány do budoucna?

Bemagro bude kombinovaná mléčná a masná farma. Bude produkovat biomléko nejvyšší kvality pro vlastní zpracování ve faremní minimlékárně. Bude jeden z nejvýznamnějších a největších chovatelů masného skotu v Česku a plánujeme i vlastní zpracování masa nejšpičkovější kvality.

Na 2.000 ha plochy, kterými farma disponuje, nám dává smysl i produkce biozeleniny.

Jak vypadá běžný den na farmě?

Rozhodně je každý den jiný. A každý den strávíte venku na poli, louce, pastvině, v lese nebo ve stáji. I proto je práce v zemědělství tak krásná.

Na co se nový ředitel Bemagra může těšit? Co bude největší výzva?

Nacházíme se na začátku nově nastavené firemní vize, takže práce bude projektová, ale i provozní. Chystáme se implementovat spoustu nových technologií, procesů, staveb, oprav, tvorbu krajiny, atd. Skutečně je na co se těšit.

Jednu z největších výzev nového ředitele bude uspět na trhu s našimi mléčnými výrobky a vybudovat značku Bemagro.

News from HOPI Holding
Popis na obrázku